viernes, julio 15, 2005

Telefónica y DURSI unidos contra la f(r)actura digital

por Ramon

Uno lee cosas interesantes....

Por si alguien tenía dudas de por qué siempre aparece la "fractura digital" (pero no la factura) en todos los Grandes Planes Para La Sociedad de la Información y de por qué siempre hay que tener en cuenta a los que siempre hay que tener en cuenta... ahí se nos plantan de la mano de Presidencia de la Generalitat, como padrino, los dos novios: el DURSI y Telefónica, con un nuevo retoño, el "Projecte Catalunya". No os perdáis la genésis de la boda a través de encuentros "presidente a presidente" y el hecho de que "presidente a presidente" se invite a la boda al Conseller que ha puesto en marcha lo que más podía preocupar a Telefónica (la red de banda ancha en cooperación con Localret y el operador neutro) y que, sonriente, acepte que Telefónica tutele el desarrollo de este proyecto.

Un dia habrá que hacer un post sobre las alineaciones, cuadraturas y triangulaciones astrales entre Telefónica, el PSC-PSOE (ahora, antes...) y, a lo mejor, La Caixa... Bonitos los goles que colocan a gobernantes modernos de este y de gobiernos anteriores. Chapeau Alierta!

El texto del acuerdo, pa que lo disfrutéis:

El Govern i Telefònica col·laboraran per accelerar el desenvolupament de la societat de la informació

La col·laboració és una de les actuacions del “Projecte Catalunya” impulsat des del Consell de Catalunya de l’operadora

El departament d’Universitats, Recerca i Societat de la Informació (DURSI) de la Generalitat de Catalunya i l’empresa Telefónica S.A han arribat a un acord de col·laboració per accelerar el desenvolupament de la societat de la informació i situar Catalunya entre els països europeus líders en aquesta matèria. El procés s’inicià amb la trobada, del propassat mes de maig, entre
el president de la Generalitat i el president de Telefónica.

En línia amb el recent document “i2010” de la Comissió Europea, l’objectiu central d’aquesta col·laboració és l’impuls a la modernització de l’economia, les institucions i la societat catalana mitjançant un ús més efectiu de les noves tecnologies de la informació i la comunicació.

Una de les línies de col·laboració acordades és donar prioritat a
l’aprofitament de les oportunitats de les TIC, complementant i reforçant les actuacions contemplades en el recent “Acord estratègic per a la internacionalització, la qualitat de l’ocupació i la competitivitat de l’economia catalana”, centrades principalment en el desplegament d’infrastructures de telecomunicacions i serveis i continguts digitals.

S’ha acordat també establir mecanismes entre la Generalitat i Telefónica per a valorar conjuntament la situació i perspectives de les infrastructures I serveis de comunicacions fixes i mòbils a Catalunya, així com solucions a les necessitats de millora que es detectin amb l’objectiu de superar la “fractura digital”.

Aquestes converses s’incriuen en el marc del Pla de telecomunicacions que el DURSI està duent a terme amb l’objectiu que Catalunya se situi entre els 5 països capdavanters a Europa en Societat de la Informació.

Recerca en TIC

Una altra de les línies de col·laboració acordades amb el conseller Carles Solà se centrarà en la implementació, a Barcelona, d’un centre de recerca I desenvolupament en tecnologies de la informació i de la comunicació (TIC), un del sectors que el Govern vol potenciar. Seguint les directrius del “Projecte Catalunya”, impulsat des del Consell de Catalunya de Telefónica, el centre d’R+D s’especialitzarà en productes i serveis d’alt valor afegit relacionats amb les TIC.





Technorati tags: